Årsberetning

for

2010

 

 

 

 

 

 

Trøndelag Hestesportsklubb

 

 

 

Innholdsfortegnelse

 

1.     Styrets sammensetning

2.     Styrets arbeid

3.     Aktiviteter

4.     Trøndelag Hestesportsklubb AS

5.     Økonomiske forhold

6.     Framtidsutsikter

7.     Sprangutvalgets beretning

8.     Dressurutvalgets beretning

9.     Medlemstall

10.                       Regnskap 2010

11.                       Budsjett for 2011

1. Styrets sammensetning

 

Styret var for 2010 sammensatt som følger:

 

Leder:                                                Bettina Lysklætt

Nestleder:                               Heidi F. Heggernes

Kasserer:                                Eva Lyse

Sekretær:                                Astrid M F Hærnes

Styremedlem (sprang)            Fride Linn

Styremedlem (dressur):          Birgitt Haagensli

Styremedlem (ungdom):        Elisabeth Berg

Vararepresentant                    Sverre Fordal, Turid Buvik, Tonje Borthen

 

 

 

2. Styrets arbeid

 

Årsberetningen vil gi et samlet bilde av aktivitet og økonomisk status i klubben for 2010. Dette gjøres ved beretningen fra styret og utvalgene for dressur og sprang samt revidert årsregnskap.

 

 

Styremøter

 

Det er for 2010 avholdt 11 styremøter, samt årsmøtet i slutten av februar 2010. I tillegg har sprang- og dressurutvalgene avholdt egne møter. Vararepresentantene har møtt på styremøtene.

 

 

Medlemsmøter

 

Det er avholdt et medlemsmøte, i forkant av sommerstevnet med godt oppmøte, referat for dette ligger ute på klubbens hjemmeside. Det ble også i høst avholdt en sosial sammenkomst for dugnadsinnsats under sommerstevnet. Med god påmeldig og oppmøte.

 

 

3. Aktivitet

 

Aktivitetsnivået i klubben er redusert på antall sprangstevner fra foregående år. Og opprettholdt for dressurstevner. Klubbtreninger i sprang har kommet i gang med god oppsluttning. Dressurtreningene har økt fra hver fjortende dag til ukentlig.

 

Stevner

 

I 2010 ble aktiviteten på stevnetilbudet redusert. Etter årsmøtet hadde klubben ingen avtale med sentereier på daværende tidspunkt, om å benytte senteret som arena for stevner og treninger. Dette førte til at to innendørs sprangstevner ble avlyst. Ellers har alle stevner i følge terminlisten 2010 blitt gjennomført. 

            

 

 

Sommerstevnet

For fjerde året på rad arrangerte vi sommerstevnet. I år som et D og L stevne. Det ble også i år arrangert et to dagers D og L dressurstevne onsdag og torsdag. Med stor deltagelse.

 

E stevnet utgikk pga bunnforholdene på utebanen.

 

Dette er et arrangement som ryttere ser frem til, og som styret ser viktigheten av. For sportslig utvikling og som inntekskilde. Det ble gjort en god jobb med klubbens ryttere og foreldre i forkant og under sommerstevnet, og det resulterte i god og positiv dugnadsinnsats fra mange av klubbens medlemmer. Samt svært god hjelp fra de andre rideklubbene i kretsen.

 

 

 

 

 

 

Trening

 

Sprangtrener satsning

Det var etter årsmøte, intet sportslig tilbud til klubbens sprangryttere. Klubbens tilsluttede staller og senter, hadde alle sine ukentlige treninger. Geir Gulliksen ble kontaktet og gjennomførte tre treninger, i 2010. Og han har sagt seg villig fortsette. Vi merker god oppslutning om treningene, og pågang fra andre enn klubbens medlemmer som vil være med. Dette er i første omgang et sportslig tilbud, men også et samlende og sosialt tilbud. Kroa med salg av varm og kald mat har vært åpen under alle treningene. Og tribunene er fullsatt.

Satsningsgruppe i dressur

Dressurtreningene med Louise har gått fra hver fjortende dag til ukentlig. Dette skyldes et godt samarbeid med skolen, som ser behovet for ekstern trener til sine dressur ryttere. Samt at stadig flere ser trenerens kompetanse, og elevenes resultater. Gruppene er fulle. Det ble gjennomført uttak til satsningsgruppen i år. Men gruppens innsats har vært redusert år pga skader på hester. Innsatsen til gruppens medlemmer ble også prioritert til å få gjennomført og arrangere stevner. Så deltagelsen for satsningsgruppen har ikke vært som ønsket.

 


 

 

 

 

4. Trøndelag Hestesportsklubb AS

 

Da det ble kjent at Midt-Norsk hestesenter overtok driften av senteret, ble det kjent at Trøn AS skulle avvikles. Det ble opprettet et avviklingsstyre. De skulle holde klubbens medlemmer og generalforsamlingen informert. Dette arbeidet har ikke vært utført tilfredsstillende. I desember mottok styret informasjon om at avviklingsstyret hadde trukket seg. Videre gang i dette, er at Brønnøysundregisteret vil oppnevne en bobestyrer, som ser på muligheten til å få inn det utestående. Om denne muligheten er minimal vil TRØN AS bli begjært avviklet. Styret i Trøndelag hestesportsklubb ønsket å foreta en privat gjennomgang av regnskapet. En av klubbens engasjerte medlemmer ble kontaktet etter styrets ønske om en gjennomgang av regnskapet. Dette ble også gjort fordi mye av uroen som har vært de senere år har vært forbundet med TRØN AS.

 

Knut Olsen vil sammen med Sverre Fordal gå gjennom regnskapet for 2010.

 

 

5. Økonomiske forhold

 

Klubben har pr i dag god økonomi. Hvor de desidert største bidrag kommer fra stevnearrangement, samt salg i kantina. Årets resultat viser et underskudd. Dette pga flere faktorer, 2 innendørsstevner ble avlyst. Klubben har betalt ut utstyr fra Trøndelag hestesportsklubb AS. 2011, er budsjettert med et positivt resultat, og en klubb i positiv retning.

 

 klubben har i dag en god hinderpark for store utendørs sprang stevner samt 2 dressur railer. I tillegg har vi i år kjøpt det elektroniske tidtaker anlegg, samt traktor. Dette gir oss mulighet til gode fremtidsutsikter og videre satsning når det gjelder stevner.

 

 

6. Framtidsutsikter

 

Etter årsmøtet i 2010 fikk styret utarbeidet en bruksavtale med sentereier om å benytte ridehaller og utendørsbaner til stevner og treninger. Klubbens treninger med Louise ble flyttet tilbake til senteret, og sprangtrening med Geir Gulliksen ble satt i gang. Dette er treninger som vil fortsette i 2011. Som Midt Norges største rideklubb både i antall medlemmer, aktive ryttere og som stevnearrangør burde vi i større grad en vi gjør kunne sette agendaen for en god sportslig utvikling. Etter noen turbulente år med uro innad i miljøet har klubben et ønske om å fortsette arbeidet med det sosiale aspektet med senteret som base, da vi ser nytten og viktigheten av dette. Da de fleste av klubbens medlemmer står på satellitt staller, skaper felles arrangement tilhørighet til klubben. Det er ønskelig å kunne opprettholde et godt og variert nivå på stevnearrangement da vi anser dette som et svært viktig virkemiddel for sportslig framgang.

 

Vi opplever i større grad ro i miljøet og godt samarbeid har kommet i gang, mellom skole, senter, tilsluttede ridesenter og klubben.

 

Det settes krav til rideanlegg og fasiliteter som en følge av en positiv utvikling på ridesport i Norge. Vi har fått merke dette ved at vår søknad om elite stevne i 2010 og 2011 er blitt avslått da bla bunnforholdene på banen ikke er gode nok. I tillegg reises det også sterk tvil om landsstevner kan arrangeres. Det kreves stor dugnds innsats i forkant på bane og bunn i forkant stevner på høyt nivå. Det er ønskelig at klubben skal arrangere flere stevner og stevner på høyt nivå, men å oppgradere en stor utendørs bane med det rette underlaget vil bli svært kostbart for  klubben hvis hele investeringen skal bæres alene.

 

 

Situasjonen i dag preges av følgende:


 

 

7. Sprangutvalgets beretning

 

Sprangutvalgets beretning 2010.

 

Da både tidligere konflikter og lite stevnehjelp preget slutten av fjoråret, ble det i år besluttet å arrangere mindre, men gode stevner.

 

Dette er synd både med tanke på rekrutteringen, og den sportslige utviklingen, men da kan det bare gå en vei – Oppover! J

 

Vi har i år arrangert 5 distriktsstevner og 2 landsstevner. Noe som utgjør 19 stevnedager fordelt på alle stevnene.

 

Målet var at de stevnene vi hadde skulle være gode og positive.

Dette har vi greid. Vi har stort sett hatt god hjelp av medlemmene våre både før, under og etter stevnene. Men selvfølgelig trenger vi enda flere.

 

Flere klubber har i år slitt med lite deltakere på stevnene sine Dette har ikke vært noe problem for oss, noe vi må ta med oss som et positivt tegn på at det vi gjør på stevnefronten er riktig.

 

Det er igjen startet opp klubbtreninger i sprang på Øysand. Vi var så heldige å få Geir Gulliksen som trener.

Dette er treninger som både ryttere og trenere i klubben har hatt stort utbytte av. Tilbakemeldingene har bare vært positive, og tribunene er alltid fulle av ivrige tilskuere.

Et positivt opplegg som vi har stor tro på og som fortsetter i 2011.

 

En stor takk til alle ildsjeler som har jobbet under alle arrangementer, både sent og tidlig i året som har gått. Uten dere hadde det ikke vært mulig!

 

Resultater i mesterskap 2010.

 

Sprang

 

Klubbmesterskap 02-03.10.10

Ponni kat. 2 og 3.

1.plass. Andrea Øye Grendal/ Ffasiwns Arctic Ice

2.plass. Ingrid Grimnes Olsen/ Robin

3.plass. Julie Granbo Birkelund / Teddy

 

Ponni kat.1

1.plass. Helene Jensen / Cantus

 

Rekrutt.

1.plass. Emilie Dalbakk Kviseth/ Arrow Vox

2.plass. Tone Kvaale/ Rudsmo Dalmin

3.plass. Tonje Ottebergsen/ Caresto

 

Young rider.

1.plass. Gro Sørgaard Gartland

 

Senior.

1.plass. Irene Brustad/ Villhelmina Katalei

2.plass. Solveig Hassel Løes / Lobota

Kretsmesterskap 03-05.09.10

Ponni kat.2 og 3.

1.plass. Andrea Øye Grendal / Silver Shadow Surprise

3.plass. Ingrid Grimnes Olsen / Robin

 

Ponni kat.1.

2.plass. Maria Askimdal /Castor

 

Junior.

1.plass. Marita Christin Moen / Tinky Unikanova

 

Young rider.

2. plass. Mari Lauglo / Wonderty.

 

Lag:

 

2.plass TRØN 2

Solveig Hassel Løes / Melanie Griffith

Gro Sørgaard Gartland / Chilli Chopper

May Helen Sivertsen  / Couper

Marte Lyng  / Dylan

 

3. plass: TRØN 4 Leinløkken Why me?

 

Pia Angvik Kavli / Calé

Marita Rian Johnsen / Another Ashumet

Ida Lyng / Solvangs Lambada

Inger Beate Berg / Tres Belle II

 

 

 

Gratulerer også til Andrea Øye Grendal / Pantani med 7 plassen i NM i Arendal J ­   

 

 

Dressur:

 

Ikke fått innrapportert noen resultater.

 

 

8. Dressurutvalgets beretning

 

 

Årsberetning dressur

 

Utvalget har bestått av:

 

Leder Birgit Haagensli

Henriette Skjelbred, annsvarlig for stevne kalender, proposisjoner og dommer invitasjoner.

Eva Strøm, annsvarlig for horse pro, annmeldelser og stevne klargjøring

 

Turid Buvik har ikke sittet i utvalget men har vært  koordinator for Louise treninger.

 

 Vi har avholdt 3 stevner i 2010, alle med 2 baner samtidig.

 

Det er meldt inn 5 stevner for 2011, noe vi virkelig ønsker å gjennomføre, da vi har en arena som er perfekt for dressur sport. Vi er en av de få klubbene som har plass og logistikk til å avholde stevne på 2 baner samtidig. Men noen utfordringer er det, vi trenger flere i bemannings staben!  

 

KM eller klubbmesterskap ble desverre ikke avholdt. Det er utarbeidet nye statutter både for krets og klubb mestersskap.

 

Ole Linnet er tilbake på Øysand, Elisabeth Parelius tar hånd om disse treningene. Louise Almlund har ukentlig trening fra og med januar. Alle klubbens satelitt staller har dressur og bakkearbeidstreninger, det er godt tillbud om utdanning av hest og ryttere i TRØN`s regi.

 

Satsningsgruppa i dressur består per dd av:

Hilde Tokstad, Birgit Haagensli, Turid Buvik og Henriette Skjellbred.

 

Alle rytterne deltar på Louise Almlunds trening. Gruppa har fått et godt samhold og alle intensjoner har vist seg å slå til. Vi har 2 ryttere som skal stabiliseres i MA denne sesong og flere av våre ryttere er klar for større stevnene på Østlandet. Det er kjøpt inn flere nye hester, og det er unghester på gang. Vi har fått 5 nye medlemmer til TRØN som ønsker å ri dresssur :) velkommen

 


 

9. Medlemstall

 

Det var fra 2009 til 2010 ingen nedgang i medlemstall. De fleste av våre aktive medlemmer som har valgt å representere en annen klubb, har fortsatt stått som medlem i TRØN. Det har også kommet nye medlemmer til. Vi vil i 2011 kanskje merke nedgang på medlems antallet da noen ikke lengre ønsker å stå i to klubber. Gledelig er det også at flere av våre tidligere aktive medlemmer har funnet veien hjem igjen.

Medlemmer 31.12.2010

 

0-5 år

6-12 år

13-19 år

20-25 år

26 år og eldre

Totalt

Kvinner

1

8

136

149

178

472

Menn

2

4

11

4

78

99

Totalt

3

12

147

153

256

571

 

 

 


 

 

 

10. Regnskap 2010

 

Nedenfor følger klubbens ballanse og resultatregnskap for 2010.

 

 

Ballanse 2010

Eiendeler

Inngående ballanse

Reelt i perioden

Utgående ballanse

Anleggsmidler

Varige driftsmidler

1250 Inventar

54 000,00

18000

36000

Sum varige driftsmidler

54 000,00

0

36000

Sum anleggsmidler

54 000,00

0

36000

Omløpsmidler

Fordringer

1500 Kundefordringer

645,00

0

645

1570 Reiseforskudd

0

0

0

SUM fordringer

645,00

0

645

Investeringer

1820 Andre aksjer

100 000,00

0

100 000

SUM investeringer

100 000,00

0

100 000

Bankinnskudd, kontanter og lignende

1900 Kasse

7000

 

7000

1920 Bankinnskudd

221 037,37

-61571,98

159 465,39

SUM bankinnskudd, kontanter og lign.

228 037,37

-61571,98

166 465,39

Sum Omløpsmidler

328 682,37

-61571,98

267 110,39

SUM Eiendeler

382 682,37

-43 571,98

303 110,39

Egenkapital og gjeld

Egenkapital

Over/underskudd

8800 Udisponert årsres.(underskudd)

0

77 771,98

77 771,98

SUM over/underskudd

0

77 771,98

77 771,98

Opptjent egenkapital

2050 Annen egenkapital

-378 632,37

0

-378 632,37

SUM opptjent egenkapital

-378 632,37

0

-378 632,37

SUM egenkapital

-378 632,37

77 771,98

-318 860,39

Gjeld

Kortsiktig gjeld

 

 

 

 

2910 Områdeleie

4 050,00

1800,00

-2 250,00

2990 Annen kortsiktig gjeld

 

 

 

SUM kortsiktig gjeld

-4 050,00

1 800,00

-2 250,00

SUM gjeld

-4 050,00

1 800,00,-

-2 250,00

SUM egenkapital og gjeld

-382 682,37

43 571,98

-303 110,39

 

 

Resultat

Konto

Regnskap 2010

Budsjett 2010

Budsjett 2011

3120 Sponsorinntekter

-6 000,00

-20 000

-20 000,00

3110 Salg materiell avgiftsfritt

2 226,00

 

 

3320 Stevneinntekter sprang

-129 973,00

-300 000

-250 000,00

3400 Offentlige tilskudd

-77 501,70

-30 000

-50 000,00

3970 Grasrotandel

-1 325,50

-1 000

-1 000,00

3440 Stevneinntekter dressur

-280,00

-30 000

-30 000,00

3450 Kursinntekter dressur

-58 220,00

-100 000

-100 000,00

3330 Kursinntekter sprang

-50 900,00

-80000

-80 000,00

3900 Oppstalling

-126 400,00

-200 000

-100 000,00

3920 Årskontingenter

-65 800,00

-70 000

-55 000,00

3999 Kantine inntekt

-242 832,61

-250 000

-250 000,00

Sum andre inntekter

 

 

 

SUM DRIFTSINNTEKTER

-757 006,81

-1 081 000,00

-936 000,00

 

 

 

 

4010 Premier sløyfer7

29158

65000

40000

4020 Startkontingent krets/NRYF

890

20000

20000

4100 Oppstalling

43300

100000

50000

4110 Stevneutgifter/sprang

284586,41

350000

300000

4230 Stevneutgifter/dressur

9520

30000

20000

4240 Kursutgifter dressur

76500

125000

100000

4120 Kursutgifter sprang

51188

130000

100000

4300 Kantinekostnad

152440,31

125000

130000

4400 Flybilett

6286

5000

10000

SUM VAREFORBRUK

653 868,72

950 000,00

770 000,00

 

 

 

5990 Gaver/blomster

495,6

0

0

6015 Avskrivning på inventar

18000

18000

18000

6450 Inventar

0

5000

0

6550 Driftsmateriell/hinder

57957,78

10000

20000

6620 Reparasjon og vedlikehold utstyr

 

5000

6000

6800 Kontor rekvisita

5935,69

10000

10000

6810 Data/EDB kostnader

17879

5000

5000

6820 Trykksaker

0

0

0

6830 Sponsing av klubbutstyr

0

0

0

6840 Hestesport

50465

35000

35000

6860 Møte,kurs,oppdatering og lignende

15185

15000

15000

6900 Telefon

210

1000

1000

6940 Porto

2540

3000

3000

7140 Reisekostnad ikke oppgavepliktig

0

0

0

7320 Reklamekostnad

3148

0

2000

7410 Medlemskontingent/STRYK

11760

10000

10000

7420 gaver/premier, fradragsberettiget

0

0

0

7450 Stevnestøtte

0

0

10000

7830 Tap på fordringer

0

0

0

SUM ANDRE DRIFTSKOSTNADER

183 576

117000

135000

 

 

 

 

SUM DRIFTSKOSTNADER

837 444,79

1 067 000,00

905 000,00

 

 

 

 

DRIFTSRESULTAT

80437,98

-14 000,00

-31 000,00

 

 

 

 

8040 Renteinntekt

-194,00

-500

500

8140 Gebyr/rente

-2472,00

2000

2000

RESULTAT

77 771,98

-12 500,00

-28 500,00

 

3320 Stevneinntekter sprang og 3440 stevneinntekter dressur, akkumulerte inntekter fra klubbens sprang- og dressurstevner eksklusiv inntekter fra oppstalling og kantine.

 

 

3450 Kursinntekter dressur. Inntekter fra dressurtreninger.

                       

Trening

Innbetalt (NOK)

Louise Almlund

58220

Sum

58220

 

 

Note 3

3330 Kursinntekter sprang. Inntekter fra sprang treninger.

 

Trening

Innbetalt (NOK)

Gulliksen

50900,00

Sum

50900,00

 

 

3900 Oppstalling. Inntekter fra oppstalling på klubbens stevner. I all hovedsak vil dette være sprangstevner. Betydelig lavere sum dette året da klubben ikke har inntekter av oppstallingen ved senteret, kun danskebokser.

 

 

3920 Årskontingenter. Inntekter fra medlemskontingenten. Halv kontingent ved innmelding etter 30.6.

 

 

3999 Kantine inntekt. Akkumulerte inntekter fra salg i kantina på klubbens stevner.

 

 

4010 Premier, sløyfer. Innkjøp av rosetter til bruk på sprang og dressurstevner.

 

 

 

4100 Oppstalling. Kostnader for leie av ”danskebokser” ifbm. stevner. I hovedsak gjelder dette sprangstevner på L eller E nivå.

 

4110 Stevneutgifter/sprang og 4230 Stevneutgifter/dressur. Alle kostnader ifbm. Sprang- og dressurstevner ekskludert oppstalling og kantine. Gjelder slikt som premier, teknisk personell(overdommer, dommer, banebygger, steward), blomster, overnatting for tekn. personell, leie av utstyr, etc.)

 

 

4240 Kursutgifter dressur. Kostnader (trener og flybil.) i forbindelse med avholdte dressurtreninger.

 

                       

Trening

Utgift (NOK)

Louise Almlund

76500,00

Sum

76500,00

 

6550    Utbetaling av traktor og tidtakerutstyr til Trøndelag hestesportsklubb AS

           

 

Note 12

4120 Kursutgifter sprang. Kostnader (trener og flybil.) i forbindelse med avholdte sprangtreninger.

 

Trening

Utgift (NOK)

Gulliksen

51188,00

Sum

51188,00

 

 

 

Note 13

4300 Kantinekostnad. Gjelder innkjøp av mat og drikke for salg i kantina i hovedsak i forbindelse med stevner.

 

Note 14

6015 Avskrivning på inventar. Det ble gjort investeringer for kr. 90.000,- i løpet av 2008. Dette er hindermateriell (kr 40.000,-), container til oppbevaring av hindermateriell (kr 16.500,-) og en ny dressurrail (kr 21.200,-) samt noen mindre poster. Investeringene avskrives over 5 år med like beløp.

 

 

Revisors signatur:

 

Hans Petter Aalberg

Svein Inge Storaune

 

 

 

 

Budsjett for 2011

 

Budsjettet for 2011 er vist i tabellen over og er i stor grad basert på regnskapstall for 2009 og 2010, men med korrigerte beløp for endringer i kostnadsnivå, medlemstall av budsjettpostene har også sin motpost som f. eks stevneinntekter har motposten stevneutgifter.

 

 

 

 

 

 

 

Trondheim 2 Februar 2011

 

Signert:  Bettina Lysklætt, Heidi F Heggernes, Eva Lyse, Birgit Haagensli, Fride Linn, Astrid M F Hærnes, Elisabeth Berg, Turid Buvik, Sverre Fordal, Tonje Borthen.