§ 265 - Laghopping
1. Generelt
Se KR I §127. Ved laghopping gjelder bestemmelsene for bedømmelsesmetode A
med følgende tillegg:
1.1 Laghopping er en konkurranse hvor et visst antall ekvipasjers
(lagets) individuelle resultater legges sammen.
1.2 Laget skal bestå av tre eller fire ryttere, som rir én hest hver.
Spesielle statutter kan gi færre ekvipasjer på laget.
1.3 Den foreskrevne veien hoppes av lagets ekvipasjer etter tur.
Konkurransen går over én eller to omganger. Om ikke annet fremgår av
proposisjonene, skal laghopping gå over 2 omganger.
1.4 Startrekkefølgen, se KR I §145.4.
2. Bedømmelse
2.1 Feilpoeng regnes for hver ekvipasje i henhold til
feilpoengtabellen.
2.2 Dersom færre enn antall tellende ekvipasjer på laget gjennomfører
en omgang uten å trekke seg, bli eliminert eller bli utelukket, blir hele laget
eliminert. Lag som blir eliminert i en omgang eller avdeling, får ikke starte i
neste omgang(er) eller avdeling(er).
3. Plassering
3.1 Poengene for de tre beste ekvipasjene på hvert lag legges sammen. Ved to omganger teller poengene for de tre beste fra hver
omgang. Spesielle statutter i h.h.t. pkt. 1.2 kan gi færre tellende ekvipasjer.
3.2 Laget der de tellende ekvipasjene i h.h.t. pkt. 3.1 har oppnådd lavest
sammenlagt feilpoengsum, er vinner, det deretter nr. 2 osv.
3.3 Hvis to eller
flere lag etter ovenstående utregningsmåte har oppnådd lik laveste poengsum,
skal det arrangeres omhopping. Poengene fra omhoppingen for de beste tellende
ekvipasjene i h.h.t. pkt. 3.1 legges sammen.
3.4 Hvis to eller flere lag har
likt antall feilpoeng etter omhopping, skal de skilles gjennom sammenlagt tid i
omhoppingen for de tellende ekvipasjene i h.h.t. pkt. 3.1. Er også tidene like,
erklæres lagene for likeplasserte.
3.5 Lag som ikke er berettiget til å delta i
omhoppingen, men har likt antall feilpoeng, skilles gjennom sammenlagt tid for
de tellende ekvipasjene i h.h.t. pkt. 3.1. Er også tidene like, erklæres lagene
for likeplasserte.
3.6 Ved omhoppingen beholdes tilsvarende startrekkefølge som
i den siste grunnomgang.
Andre
bedømmelsesmetoder
|